18.05.24 04:46
НачалоКолонката на МатЕфективен ли е начинът, по който тренирате на рейджа?

Ефективен ли е начинът, по който тренирате на рейджа?

Докато тренирах тази седмица усетих, че много любители на играта ме гледаха и обсъждаха начина, по който тренирам. Това ме накара да се замисля вие как тренирате, когато сте на драйвинг рейнджа. Взимате една кофичка с топки и ги удряте една по една? А може би правите няколко тренировъчни суинга за определен удар, след което удряте топката? Това са двете най-срещани практики на тренировка, които използват голфърите аматьори. С времето този начин на провеждане на тренировките може и да ви помогне да подобрите техниката си, но това далеч не е най-ефективния подход. Това, което правя аз е да разпределя топките на купчинки по три. И не просто правя тренировъчен суинг за определен удар “на сухо”, а правя тренировъчен суинг и удрям три топки. След това повтарям същия суинг и пак удрям три топки, но вече се прицелвам в целта, както бих направил на игрището. Установил съм, че много по-лесно усещам удара, когато удрям топка при тренировъчния суинг. След това ми е и много по-лесно да повторя удара в реална ситуация на игрището.

Голфът като бизнес

Изпробвайте тази методика следващия път, когато сте на тренировъчното игрище и упражнявате техниката си. Независимо дали става въпрос за пълен суинг, питчинг удар, чип, или път – удряйте топка, когато правите тренировъчния удар. Само след няколко такива удара сами ще се убедите, колко добро чувство за удара ще придобиете. Сигурен съм, че този подход ще ви е много полезен и ще помогне да подобрите играта си. Изпробвайте го 4-5 тренировъчни сесии и сами ще се уверите в ефективността му.

Ако имате някакви въпроси, или искате просто да споделите дали сте изпробвали новата техника коментирайте по-долу, или ми пишете в социалните мрежи.

Приятна игра!

Мат Уилямс

Последвайте Мат:      Facebook             Instagram            Twitter
Повече за Мат: www.mattwilliamsgolf.co.uk

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img