12.06.24 06:43
НачалоКолонката на МатГолфът като бизнес

Голфът като бизнес

Голфът е много повече от това, което феновете виждат на игрището и драйвинг рейнджа. Играчите правят още много бизнес отстрани, който остава скрит за феновете. Много от голфърите, които играят във водещите и в малките турове работят с мениджърски компании. Тези агенции търсят спонсори и изяви за своите клиенти и им помагат с организацията на пътуванията по различните турнири.

Аз съм от играчите, които не ползват услигите на мениджърска компания и сам организирам всичко. През изминалата седмица се концентрирах повече на организационните въпроси, отколкото на тренировките. Сезонът ми започва след близо два месеца и в момента работя върху намирането на спонсори, финализиране на смисъка с турнири, където ще участвам и намиране на място за настаняване за първите няколко турнира. 

Това, което предлагам на моите спонсори е да поставя логото не техния бизнес на моята чанта и дрехи, с които участвам по турнирите. Това е страхотен начин за тях да достигнат до повече хора, а в същото време е голяма помощ за мен. Предимството на това сам да търсиш спонсори и да организираш пътуванията си е в това, че не плащаш процент на агенцията. Щастлив съм, че през изминалата седмица успях да се договоря с компанията Competition Golf и тяхното лого ще стои на дрехите ми през настоящия сезон.

Какви са вашите голф цели за 2019?

Търсенето и комуникацията с различни компании отнема много време и енергия. Много хора смятат, че това е време, което е по-добре да бъде прекарано на драйвинг рейнджа, но аз не съм съгласен. Изграждането на силен екип е много важно. Не само от гледна точна на финансирането, но и от опита, който може да споделят хората от различните индустрии. Разбира се това не означава, че пренебрегвам тренировките на драйвинг рейнджа. Възползвам се от всеки свободен момент да потренирам в компанията на моите треньори и изчистя техниката си. Търсенето на спонсори ще намалее през идващите седмици, тъй като ще се концентрирам върху започващия за мен сезон в средата на март.

Интересно ми е да разбера как тренирате вие и как се подготвяте за предстоящия сезон? Споделете вашия опит в коментарите по-долу, или ми пишете в социалните мрежи.

Приятна игра!

Мат Уилямс

Последвайте Мат:      Facebook             Instagram            Twitter
Повече за Мат: www.mattwilliamsgolf.co.uk

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img