21.05.24 07:16
НачалоБГ ГолфТракийски скали-перлата на голф игрищата в България

Тракийски скали-перлата на голф игрищата в България

Ситуирано между Балчик и Каварна, Тракийски скали е най-популярното голф игрище в България. Игрището е проектирано от Гари Плеър, който е един от най-успешни състезатели в историята на този спорт. Голф игрището отваря врати през 2011г. и бързо печели популярност сред любителите на играта. Thracian Cliffs amazing viewsСветовна слава Тракийски скали придобива през 2013 г. с домакинството на турнира Volvo World Match Play Championship, който е част от календара на Европейския тур. За престижната надпревара в България пристигат играчи от ранга на Иан Полтър, Хенрик Стенсън и Франческо Молинари, а победител става шампионът от откритото първенсто на Щатите през 2010 г. Греъм Макдауъл. Турнирът е излъчван пряко от над 250 телевизии по цял свят и отразен в хиляди други медии.

Тракийски скали и Кейп Калиакра

“Никъде на света няма да намерите голф игрище като това” са думите на Гари Плеър, когато представя Тракийски скали на публиката. При изграждането на игрището много уместно е използван естественият релеф на залива Калиакра, който върви покрай бреговете на Черно море. Голф игрището се състои от 18 дупки, всяка със спираща духа гледка. От всяка дупка на игрището се открива страхотна гледка към нос Калиакра и сините води на Черно море. Модерният дизайн на игрището го прави достъпно за голфъри с различни умения. Наличието на пет различни тий бокса позволява дори и на голфъри с двуцифрен хендикап да се насладят на играта си на Тракийски скали. 

The famous par 3 sixth at Thracian Cliffs
Поглед от тий бокса към грийна на пар тройката шеста

Трудно е да се определи коя е знаковата дупка за игрището, тъй като всяка е приказно красива, но име една, която се откровява от останалите. Пар тройката шеста е сериозно изпитание дори и за най-уверените голфъри. Тий бокса е качен високо на скалите, а грийна се намира около 50! метра по-ниско на ръба на скалата, близо до брега.

Amazing Cape Kaliakra view at Thracian Cliffs
Спиращи дъха гледки има от всяка точка на Тракийски скали

Игрището се намира в район изпълнен с древна истроия, което е чудесна възможност да съчетаете голф почивката с малко обиколки из красиви забележителности. Най-популярната безспорно е крепостта Калиакра, първите сведения за която датират от IV век преди Новата ера.

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img