23.06.24 05:26
НачалоЕдин ден с ...Победителят от U.S Open Майкъл Кембъл за голфа и отговорността към...

Победителят от U.S Open Майкъл Кембъл за голфа и отговорността към планетата

Майкъл Кембъл е сред най-успешните голфъри от близкото минало, който може да се похвали със значими победи из целия свят. Най-големият успех в кариерата му идва през 2005 г.  когато печели U.S. Open след епична борба с Тайгър Уудс. Кембъл има общо осем победи от Европейския тур и е заработил над 11 милиона евро от наградни фондове. През 2013 г. Майкъл Кембъл се оттегли от професионалния голф, за да се концентрира върху работата си в своята голф академия в Южна Испания. В началото на годината новозеландецет навърши 50 години и реши да се върне в състезателния голф в тура на ветераните.

Майкъл Кембъл по време на Открития шампионат за ветерани

Майкъл, след близо шест годишно отсъствие реши да се върнеш в професионалния голф. Какво се случи, кое промени решението ти?

Това да се върна винаги е било част от плана ми. Просто имах нужда от почивка от това да играя състезателен голф и да съм постоянно в тура.

Как ти се струва нивото на играта в тура за ветерани?

Определено мога да кажа, че нивото на голф там е много високо и конкуренцията е много силна.

Мислиш ли, че скоро ще видим играч на 50 годишна възраст да триумфира в някой от редовите мейджър турнири?

Да, мисля. Веднага ми изниква в съзнанието представянето на Том Уотсън през 2009 г.  в Открития шампионат, когато той остана втори след плейоф.

Какви са плановете ти за следващия сезон? Ще се конценрираш върху Европейския Staysure тур, или предпочиташ да играеш в американсия Champions Tour?

Ще ми се да участвам в турнири и от двете вериги. Наистина обичам да играя в Европа, но големите пари са отвъд океана.

Любимият ти голф спомен?

Свързан е с най-голямата победа в моята кариера. Никога няма да забравя финалния кръг на U.S Open през 2005 г., когато успях да издържа на атаката от Тайгър и да вдигна трофея.

Имаш ли любими игрище и турнир?

Това е лесно, Открития шампионат и Старото Игрище в Сейнт Андрюс 🙂

Разкажи ни повече за проекта Litefoot, където ти си един от основателите.

Аз вярвам, че ние сме пазители на земята, която населяваме. Наша отговорност е да се грижим за нея и да я предадем на следващото поколение по най-добрият възможен начин. Проектът Litefoot е инициатива, която има за цел да ни помогне да разберем какво влияние имаме върху планетата и какво може да направим, за да я опазим.

Майкъл, в твоята академия помагаш на любители играчи да подобрят своята игра. В бъдеще би ли работил и с играчи от тура, на които да помагаш да подобрят представянето си?

В момента работя и с аматьори и с играчи от различните професионални турове. Това обаче ще остане на заден план, тъй като в момента искам да се концентрирам върху собственото си представяне.

Статистиката, събирането и анализирането на голямо количество данни има много важно място в спорта днес. Има ли място в света на голфа обаче?

Абсолютно! Един такъв статистически анализ може да покаже много ясно на един играч върху коя част на играта си трябва да работи, за да постигне по-задоволителни резултати.

Бил ли си някога в България?

Не не съм, но много бих искал да посетя страната ви един ден.

Има ли нещо, което искаш да кажеш на феновете си в България?

Голфът е страхотна игра, за която няма възрастови ограничения. Голфът е универсален, може да бъде професия, място за нови бизнес контакти, или просто средство за забавление.

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img