24.02.21 07:54
Начало PGA тур Макс Хома с втора победа от PGA тура

Макс Хома с втора победа от PGA тура

Макс Хома записа втората си победа от американския PGA тур след като триумфира на The Genesis Invitational 2021. Американецът игра силно във финалния кръг и записа резултат от 66 удара. Това го изстреля на ниво от 12 удара под пара за турнира и лидерско място в класирането. Със същия резултат завърши и Тони Финау, чийто 64 удара в неделния ден бяха най-добрият резултат за деня. Двамата излязоха на игрището още веднъж, за да определят победителя в престижната надпревара. Развръзката дойде на втората допълнителна дупка спечелена от Хомас с пар. Третото място остана за лидера след третия ден Сам Бърнс.

The Genesis Invitational 2021 крайно класиране:

Победата е втора за Макс Хома, който през 2019 спечели Wells Fargo Championship. Благодарение на триумфа си в Ривиера Хома се изкачи до 38-мо място в световната голф ранглиста. Сериозен скок и в класирането за купата ФедЕкс, където от днес американецът вече заема десето място.

Трудно е да се повярва, че Тони Финау има само една победа от PGA тура. В последните години американецът неизменно е сред първите 50 в световната голф ранглиста, а през 2018 г. направи и своя дебют в Райдър Къп.

Пълни резултати