24.02.21 07:55
Начало PGA тур Сам Бърнс остана начело, маратонска неделя на Ривиера

Сам Бърнс остана начело, маратонска неделя на Ривиера

Сам Бърнс остана начело и след третия ден на турнира The Genesis Invitational. Силните ветрове в съботния ден прекъснаха играта за няколко часа през деня, в резултат на което много играчи не успяха да завършат своя кръг. Един от тях е водачът Бърнс, който води с резултат от 10 удара под пара след 13 изиграни дупки от третия си кръг. На два удара зад него е Матю Фицпатрик. Англичанинът има останала само една дупка, за да завърши своя кръг. Играчите, които не успяха да довършат третия си кръг ще излязат на игрището в неделя в 06:50 местно време. Очаква се финалният кръг да започне между 08:30 и 10:30 местно време.

Класирането преди финалния ден:

Силният вятър направи игрището истинско изпитание за играчите. Преди прекъсването на играта най-добрият резултат за деня бе на Матю Фицпатрик. След 17 изиграни дупки англичанинът бе на три удара под пара за деня.

Сам Бърнс играеше на два удара над пара за деня преди играта да бъде прекъсната заради настъпващата тъмнина. С евентуална победа в неделя младият американец ще се изкачи сред първите 70 в света и ще си подсигури картата за следващите два сезона.

Световният номер едно Дъстин Джонсън се намира на ниво от седем удара под пара. Американецът играеше на пар за деня и бе на 14-та дупка, когато играта бе прекъсната.