23.06.24 06:06
НачалоЕдин ден с ...Тим Мадиган говори за алкохола, парите, религията и любовта към голфа

Тим Мадиган говори за алкохола, парите, религията и любовта към голфа

Интервюто с Тим Мадиган е направено в съдействие с нашите канадски приятели от “From The Back Tees”. Може да ги последвате в туитър @fromthebacktees, или да посетите техния уебсайт за още страхотни интервюта и новини: https://fromthebacktees.com/

Тим Мадиган е професионален голф играч от Ню Мексико, който през 2014 г. играе в Макензи тура, а през 2015 г. печели промоция за Web.Com тура, който е едно ниво под американския PGA Tour. През същата година Тим печели “The Players Cup”, което в последствие довежда до проблеми с алкохола. Но историята не свършва до дук, в началото на декември Тим отново печели промоция за Web.com тура и се концентрира върху голямата си цел-спечелване на карта за PGA тура. В това интервю с тим си говорим за живота му на и извън игрището и за изпитанията, които е преодолял, за да е днес тук.

От обещаващ талант до алкохолизъм

Зак: Първо, благодаря за интервюто и поздравления за спечелване картата за Web. Com тура за 2019 г.! Знам, че премина през доста неща през последните няколко години. Какво значи това за теб, да се състезаваш отново на това високо ниво и да видиш резултата от всички положения усилия и усърдна работа?

Тим: Мога да кажа, че в кариерата ми до сега имаше два отчетливи етапа. Когато станах професионалист имах много бързи успехи, които доведоха до това да се състезавам професионално в Канада през 2014 г. През 2015 г. вече играех в Web.Com тура и там също от самото начало имах много добри резултати. В края на 2015 г. бях в топ 25 на класирането по спечелени пари и там някъде нещата започнаха да се обръщат.

Зак: Какво се обърка, кое обърна нещата и подкара кариерата ти в негативна посока?

Тим: Големият проблем дойде от това, че се чувствах почти недосегаем, мислех си, че нищо не може да се обърка. Това доведе до проблеми в личния ми живот, които от своя страна ме подтикнаха към алкохола. И преди съм пил, но много по-малко отколкото започнах да го правя през 2015 г.

Сега да се върна на твоя въпрос, мисля, че просто нямах реална представа какъв е живота на професионалния голфър до този момент. Наличието и достъпността превърнаха алкохола в развлечение за мен. Продължих с алкохола и стигнах до момент, в който започнах да обвинявам играта за всичко. Ако нещо се случеше с мен, с голфа ми, с моето семейство то аз винаги не бях виновен, за всичко обвинявах играта.

Моментът, в който всичко се промени

Зак: Какво се случи през 2017 и какво обърна нещата?

Тим: Мисля, че през 2017 г. успях трайно да обърна нещата. Този период наричам втория етап в моята кариера. Бях загубил правата си за Web.Com тура за 2018 г. И така от много бърз успех в кариерата си стигнах до момент, в който на практика нямах работа. Продължих да играя и да тренирам, но не в тура и това ме накара да се замисля дали да не се отдам на треньорство. В продължение на три месеца бях доброволец в моето училище където работех с децата. Казах си, че съм роден, за да играя голф и да вдъхновявам децата да го правят. Взех решение да участвам в квалификационното училище в Канада, което се оказа добър избор. Успях да се класирам и на практика заложих всичко, концентрирах се изцяло на моя голф през 2018 г.

Един ден със….Скот Хенд

Зак: Очевидно през 2018 г. нещата просто заработиха. В последните шест турнира записа три класирания в топ 10 и две класирания в топ 5. Какво се промени в твоята игра в този период?

Тим: През първата половина на сезона играх стабилно, правех къта, но не успявах да постигна някакво по-значимо класиране. Запазих спокойствие и търпение и както ти отбеляза в края на сезона нещата започнаха да се получават.

Обратно в Web.Com тура

Зак: Ако трябва да определиш едно нещо, което е довело до положителната промяна, какво би било то?

Тим:  Със сигурност най-голямата промяна не дойде от тренировките. Това определено помогна много, но ситуацията наистина се промени, когато заобичах голфа отново. Концентрирах се върху самата игра и спрях да мисля за всичко странични неща, които бяха свързани с тази прекрасна работа, която имам. Единственото, което исках бе да работя повече и да виждам как топката изчезва в дупката. Промяната дойде от новата ми нагласа. След успеха в първия ми сезон в Web.Com тура си мислех, че се справям страхотно, че ще мога да си купя нова кола, нова къща за семейството, всичко се въртеше около парите. Сега всичко е концентрирано върху това, да бъда възможно най-добрия играч.

Цели и любим голфър, с който да играеш?

Зак: Сега какви цели си поставяш в професионален план?

Тим: Влизане в Световната голф зала на славата.

Зак: Световната голф зала на славата, харесва ми. Ако може да изиграеш един кръг с някой, бивш, или настоящ голфър кого би избрал?

Тим: Това би бил баща ми. Не бих избрал друг освен човека, който ме научи на всичко, което знам за голфа и живота. Повечето хора биха отговорили с Тайгър Уудс, или Рори Макелрой на този въпрос, но аз знам, че един ден ще играя с тях. Поради тази причина избрах баща ми, това беше лесен въпрос. Винаги бих прекарал пет часа с човека, който ми е служил за пример цял живот.

Зак: Какво искаш голф феновете да знаят за теб?

Тим: Аз съм католик и съм силно набожен, а жена ми е направо светец. Винаги, когато мога я взимам с мен по турнирите, а първото нещо, което тя прави е да провери какви възможности има за доброволчество в района на турнира. Така през 2016, когато отидохме в Ноксвил първото нещо, което направи тя беше да ни запише като доброволци в една обществена кухня. Така на следващия ден в пет сутринта бяхме там и помагахме с каквото можем. Това се превърна в някаква рутина за нас и при всяка възможност правим нещо подобно.

Зак: Това е невероятно! Благодаря ти за отделеното време. През тази година ще те подкрепям по пътя ти към PGA тура и се надявам скоро пак да имаме възможността да си поговорим.

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img