20.04.24 04:14
НачалоDP World TourЛукас Херберт с драматична първа победа от Европейския тур

Лукас Херберт с драматична първа победа от Европейския тур

Австралиецът Лукас Херберт записа първата си победа от Европейския тур след драматичен плейоф с южноафриканеца Кристиан Безeйденхоут на Omega Dubai Desert Classic. Двамата завършиха турнира с резултат от девет удара под пара, което се оказа достатъчно за място в плейофа. На първата допълнителна дупка Херберт прати втория си удар във водата, но със страхотен четвърти удар успя да си осигури пара. От своя страна Безeйденхоут игра по-консервативно и атакува грийна със своя трети удар. Дългият му опит за бърди се оказа неуспешен и той също трябваше да се задоволи само с пар. Развръзката в турнира дойде на втората допълнителна дупка, която Херберт спечели с лесно бърди след страхотен втори удар, който намери центъра на грийна. Том Люис, Дийн Бурместер и Адри Арнау разделиха третото място в крайното класиране с резултат от седем удара под пара.

Omega Dubai Desert Classic 2020 крайно класиране:

Победата е първа за Лукас Херберт в турнири от Европейския тур. Той става вторият австралиец след Ричард Грийн, който успява да стигне до победата в Дубай. Австралиецът бе един от двамата играчи, които успяха да запишат резултат от 68 удара днес. Другият, който го направи бе Кристиан Безeйденхоут.

Драмата от първата допълнителна дупка:

Кристиан Безeйденхоут игра много силно днес и имаше шанс да стигне до победата още след редовните 72 дупки. Решително се оказа богито на последната 18-та дупка. Безeйденхоут прати топката във водата с третия си удар си тръгна от грихна с боги.

Лидерът след вчерашния ден Ашун Ву не успя да се справи с ветровитите условия на игрището днес и записа кръг от 77 удара. Ключови са оказаха дупките от втората деветка, който Ву изигра с пет удара над пара.

Omega Dubai Desert Classic 2020 пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img