27.05.24 10:58
НачалоDP World TourТоми Флийтууд триумфира на Nedbank Golf Challenge

Томи Флийтууд триумфира на Nedbank Golf Challenge

Англичанинът Томи Флийтууд направи впечатляващ финален кръг от 65 удара и триумфира на Nedbank Golf Challenge 2019. Флийтууд започна деня с цели шест удара изоставане от лидера, но след три ийгъла, четири бърдита и три богита той се изкачи до ниво от 12 удара под пара. Със същия резултат завърши и шведа Маркус Кинулт, който днес изигра игрището с 68 удара. Съдбата на турнира бе решена още на първата допълнителна дупка. Кинулт направи много слаб начален удар и най-доброто което успя да направи бе боги. Флийтууд се възползва от грешката на своя опонент и без много рискове направи пар, който му донесе и победата.

Nedbank Golf Challenge 2019 крайно класиране:

Победата е пета за Томи Флийтууд в Европейския тур и негова първа от януари 2018. Със спечелените днес 2.5 милиона англичанинът се изкачи до второто място в Race to Dubai. Така той съкрати изоставането си от лидера Бернд Висбергер и с добра игра следващата седмица в Дубай може да спечели титлата в Race to Dubai за втори път в последните три години.

Маркус Кинулт прави страхотен сезон, в който записа първата си победа от Европейския тур. Тя дойде на British Masters през май.

Лидерът след третия ден Зандер Ломбард имаше ужасен ден на игрището и записа кръг от 77 удара. Това го смъкна до ниво от шест удара под пара и разделено осмо място в крайното класиране.

Nedbank Golf Challenge 2019 пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img