19.06.24 02:45
НачалоDP World TourИрландецът Шейн Лоури с безапелационна победа на Открития шампионат

Ирландецът Шейн Лоури с безапелационна победа на Открития шампионат

Ирландецът Шейн Лоури показа здрави нерви и записа най-голямата победа в кариерата си след като триумфира на Открития шампионат. Лоури записа кръг от 72 удара и завърши турнира с резултат от 15 удара под пара. Томи Флийтууд, който започна деня с четири удара пасив от лидера Лоури, не успя да се противопостави на силната игра на победителя и остана на второто място с резултат от 9 под пара. Третото място зае Тони Финау, който единствен от играчите в челото на класирането след третия ден игра на ниво пар днес. Прогнозата за лошо време през втората половина на деня в Роял Портръш се потвърди и играчите, които започнаха в последните групи за деня, трябваше да се справят с дъжда и силните ветрове. 

Крайно класиране на 148-я Открит шампионат:

Победата на Открития шампионат е петата победа на Шейн Лоури от Европейския тур и първа мейджър титла. Лоури имаше подкрепата на местните фенове, които имаха щастието да видят техен представител да триумфира в най-стария голф турнир на ирландска земя.

Томи Флийтууд започна деня си противоречиво с боги и реално не успя в нито един момент да постави ирландецът Шейн Лоури под сериозно напрежение.

Лий Уестууд започна финалния кръг с боги, но след това се поправи с три бърдита на следващите четири дупки. Това го изстреля на ниво от десет удара под пара и еднолично трето място. За жалост англичанинът не успя да задържи високото ниво на играта си и в крайна сметка завърши на разделена четвърта позиция с резултат от шест под пара.

Робърт Макентайър също може да е много доволен от представянето си тази седмица. Младият шотландец се възползва по страхотен от по-добрите условия на игрището в ранните часове и записа кръг от 68 удара. Това му отреди разделено шесто място в класирането и място в следващото издание на Открития.

Пълни резултати от 148-я Открит шампионат

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img