Драматична победа за Шейн Лоури на Abu Dhabi HSBC Championship

0
36
Shane Lowry in Abu Dhabi

Шейн Лоури, който водеше през първите три дни на турнира, записа драматичен триумф на Abu Dhabi HSBC Championship. Ирландецът стартира финалния кръг с три удара преднина, но след 11 изиграни дупки изоставаше с четири удара зад Ричард Стърни. Лоури отговори с две бързи бърдита на 12-та и 13-та, докато Стърни изгуби два удара на 14-та и 16-та дупки. Така на тийбокса на пар петицата 18-та двамата се озоваха с равен резултат от 17 удара под пара. Лоури успя да се качи на грийна с втория си удар, докато Стърни се озова в рафа, в дясно на грийна. Шейн Лоури направи лесно бърди, на което Стърни неможа да отговори и победата отиде в ръцете на ирландеца. Третото място остана за холандеца Джууст Лютен, който направи кръг от 65 удра, което бе и най-добрия кръг за деня.

Крайно класиране:

„Толкова съм благодарен, че спечелих турнира. Много съм щастлив и наистина ще празнувам подобаващо, защото просто не знам кога ще е следващата ми победа…Страхотно е да имам звезда до моето име и да спечеля турнир от Ролекс серийте. Ние сме истински късметлии, че имаме възможност да участваме в тези Ролекс събития в Европейския тур. Те свършиха страхотна работа с тези турнири и аз съм много доволен да съм шампион в един от тях.“…заяви развълнуваният Лоури след края на турнира.

Победата в Абу Даби е четвърта победа от Европейския тур за Шейн Лоури. Тя идва десет години след първата му победа, която бе през 2009 г. в Откритото първенство на Ирландия.

Най-доброто от финалния кръг на Шейн Лоури:

Удрът на седмицата принадлежи на испанецът Пабло Ларазабъл. Ларазабъл използва драйвъра за втория си удар на пар 5-та 18-та.

Пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име