14.04.24 04:59
НачалоDP World TourДраматична победа за Шейн Лоури на Abu Dhabi HSBC Championship

Драматична победа за Шейн Лоури на Abu Dhabi HSBC Championship

Шейн Лоури, който водеше през първите три дни на турнира, записа драматичен триумф на Abu Dhabi HSBC Championship. Ирландецът стартира финалния кръг с три удара преднина, но след 11 изиграни дупки изоставаше с четири удара зад Ричард Стърни. Лоури отговори с две бързи бърдита на 12-та и 13-та, докато Стърни изгуби два удара на 14-та и 16-та дупки. Така на тийбокса на пар петицата 18-та двамата се озоваха с равен резултат от 17 удара под пара. Лоури успя да се качи на грийна с втория си удар, докато Стърни се озова в рафа, в дясно на грийна. Шейн Лоури направи лесно бърди, на което Стърни неможа да отговори и победата отиде в ръцете на ирландеца. Третото място остана за холандеца Джууст Лютен, който направи кръг от 65 удра, което бе и най-добрия кръг за деня.

Крайно класиране:

“Толкова съм благодарен, че спечелих турнира. Много съм щастлив и наистина ще празнувам подобаващо, защото просто не знам кога ще е следващата ми победа…Страхотно е да имам звезда до моето име и да спечеля турнир от Ролекс серийте. Ние сме истински късметлии, че имаме възможност да участваме в тези Ролекс събития в Европейския тур. Те свършиха страхотна работа с тези турнири и аз съм много доволен да съм шампион в един от тях.”…заяви развълнуваният Лоури след края на турнира.

Победата в Абу Даби е четвърта победа от Европейския тур за Шейн Лоури. Тя идва десет години след първата му победа, която бе през 2009 г. в Откритото първенство на Ирландия.

Най-доброто от финалния кръг на Шейн Лоури:

Удрът на седмицата принадлежи на испанецът Пабло Ларазабъл. Ларазабъл използва драйвъра за втория си удар на пар 5-та 18-та.

Пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img