18.05.24 05:21
НачалоDP World TourПеторен плейоф и титла за Себастиан Сьодерберг в Швейцария

Петорен плейоф и титла за Себастиан Сьодерберг в Швейцария

Шведът Себастиан Сьодерберг записа първата си победа от Европейския тур след като триумфира по драматичен начин на Omega European Masters. След изиграване на редовните 72 дупки цели петима играчи завършиха с резултат от 14 удара под пара. Така Рори Макелрой, Себастиан Сьодерберг, Лоренцо Гали, Кале Самоя и Андрес Ромеро трябваше да излязат отново на игрището, за да определят победителя в турнира. Още на първата допълнителна дупка Сьодерберг извоюва победата след като направи бърди. Макелрой, Самоя и Ромеро не успяха да се възползват от възможността за бърди, която имаха и записаха пар. Италианецът Лоренцо Гали имаше проблеми с началния си удар и направи боги, което го изхвърли от борбата за титлата.

Omega European Masters крайно класиране:

Победата е първа за Себастиан Сьодерберг в Европейския тур. Благодарение на победата си днес шведът най-вероятно ще намери място сред първите 100 на световната ранглиста. Той започна седмицата като номер 287 в света.

Това е вторият загубен плейоф за Рори Макелрой в Omega European Masters. През 2008 г. Макелрой имаше удар преднина с една дупка до края, но направи боги, а след това изгуби и плейофа срещу Жан-Франсоа Люкен.

Omega European Masters full results

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img