27.05.24 09:14
НачалоКолонката на МатИгра и тренировка на игрището на Райдер Къп 2010

Игра и тренировка на игрището на Райдер Къп 2010

Райдер Къп 2010…помните ли драматичния триумф на Европа? Помните ли великолепната победа на Греъм Макдауел над Хънтър Мейхън? Трудно ми е да повярвам, че минаха повече от осем години от тогава, но очарованието на турнира все още витае на игрището Celtic Manor.

Вие как се подготвяте за предстоящия сезон? Обикновено аз се стремя да прекарвам колкото се може повече време на игрището в трениране на различни аспекти от играта. За жалост снегът и проливните дъждове от предходните седмици ми попречиха да прекарам много време на игрището. 

Имам щастието да работя с една компания за голф пътувания и почивки. Нейното име е A Golfing Experience и  през изминалата седмица ме поканиха да играя именно на Celtic Manor Resort, който бе домакин на Райдер Къп 2010 г. Играх с двама от директорите на компанията и един мой колега професионалист Хари Флаур. Тази покана бе много полезна за мен, тъй като имах възможност да играя рамо до рамо с друг професионалист, което ми липсваше.

Освен игра имахме възможност да направим и пълна обиколка на комплекса, което беше страхотно. Осигурен ни бе достъп до клъбхауса, който бе използван за Райдер Къп 2010. Разгледахме съблекалните и стаите на отборите, което беше невероятно, атмосферерата е наистина уникална.

През тези няколко дни успях да потренирам на рейджа и да приложа последните промени в суинга ми и на игрището. За мен това е най-важната част в подготовката за предстоящи турнири. А какъв по-добър начин от това да го направиш на игрище, което е било домакин на Райдер Къп и 14 пъти е приемало открития шампионат на Уелс по голф. Липсата на игрови опит през последните седмици и трудността на игрището в Celtic Manor ми позволи да се концентрирам максимално. Още в началото си пролича, че съм малко ръждясал, но след първите няколко дупки нещата започнаха да се получават.

Кои са най титулуваните игрища, на които вие сте играли?

Един ден с …Крис Хенсън

А ето и видео от нашето посещение на игрището от Райдер Къп 2010

Приятна игра!

Мат Уилямс

Последвайте Мат:      Facebook             Instagram            Twitter
Повече за Мат: www.mattwilliamsgolf.co.uk

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img