15.08.22 12:46
НачалоDP World TourИсторическа победа за Фил Микелсън на PGA Championship

Историческа победа за Фил Микелсън на PGA Championship

Фил Микелсън (50) се превърна в най-възрастния мейджър победител след като триумфира на PGA Championship 2021. Американецът записа финален кръг от 73 удара, за да завърши турнира с общ резултат от шест под пара. Ветеранът остави на два удара зад себе си Брукс Кьопка и Луи Оустхюзен, които разделиха второто място на ниво от четири удара под пара.

PGA Championship 2021 крайно класиране:

Постижението на Фил Микелсън наистина е впечатляващо поради много причини. През последните месеци той не се намираше в най-добрата си форма и малцина вярваха, че ще го видим отново сред претендентите за победа в турнирите от тура. Последното му класиране в топ 10 бе през миналия август, а последната му победа през февруари 2019. Благодарение на вчерашния си триумф Микелсън се изкачи до 32-ро място в световната голф ранглиста, където бе класиране 115-ти преди началото на турнира.

Луи Оустхюзен записа поредното си страхотно представяне в мейджър турнирите, но отнова остана на крачка от победата. Южноафриканецът, който през 2010 г. спечели Открития шампионат, вече има пет втори места в мейджър турнирите. Две от тях са на PGA Championship, има и по едно второ място в останалите три мейджъра.

Друг ветеран – Подрейг Харингтън също имаше страхотна седмица и записа страхотен резултат. Харингтън, който е победител в турнира през 2008, завърши с резултат от два под пара, което му отреди разделена четвърта позиция в крайното класиране.

Пълни резултати

Тествайте знанията си за турнира с нашия специален голф куиз

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

- Advertisment -spot_imgspot_img
273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
254ПоследователиПоследвай
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img