13.07.24 10:34
НачалоDP World TourФранческо Молинари пренаписа историята и спечели Открития шампионат

Франческо Молинари пренаписа историята и спечели Открития шампионат

Прекрасният сезон за Франческо Молинари продължава

Итлианецът Франческо Молинари спечели 147-то издание на Открития шампионат и стана първият италианец с триумф в мейджър турнир. Последния ден от турнира предложи много емоции, лидерите се сменяха буквално след всеки удар, а до началото на втората деветка все още над 15 играчи бяха в борбата за трофея. Във ветровития четвърти ден от надпреварата Франческо Молинари се оказа най-съобразителен и записа финален кръг от 69 удара и с общ резултат от 8 удара под пара спечели най-голямата победа в своята кариера до момента. Джъстин Роуз, който едва премина къта, Рори Макелрой, Кевин Киснер и Зендер Шофли си разделиха втората позиция с резултат от 6 под пара. Тайгър Уудс оглавяваше еднолично класирането преди да направи двойно боги на 11-та дупка, последва боги на 13-та, което окончателно спря устрема и похода му към победата. В крайна сметка Уудс завърши с общ резултат от 5 под пара и раздели шестото място с Еди Пеперел и Кевин Чапел.

Благодарение на това бърди Франческо Молинари се изкачи на ниво от 8 удара под пара и спечели Сребърната кана за първи път в своята кариера.

Спасеният пар на 16-та позволи на Молинари да остане на ниво от 7 удара под пара и да запази крехката си предните пред своите преследвачи.

Едуардно, братът на Франческо и един от най-разпознаваемите голфъри в Европейския тур, бе сред най-щастливите след победата на брат си.

Прекрасно представяне записа и англичанинът Джъстин Роуз, който благодарение на бърди на последната 18-та дупка във втория ден от турнира успя да преодолее къта. Днес Роуз записа кръг от 69 удара и се изкачи до второто място.

Рори Макелрой игра колебливо през последния ден, но благодарение на този ийгъл на 14-та имаше своите шансове.

Непостоянни бяха и изявите водачите след третия ден на надпреварата. Кевин Киснер редуваше слаби със силни изпълнение, но в крайна сметка победата му се изплъзна.

 

 

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img