11.05.21 07:07
НачалоPGA турХидеки Матсуяма спечели Мастърса и влезе в историята

Хидеки Матсуяма спечели Мастърса и влезе в историята

Хидеки Матсуяма записа финален кръг от 73 удара и с общ резултат от 10 под пара триумфира на турнира Мастърс. Японецът показа здрави нерви и въпреки няколкото разколебавания във финалния кръг не изпусна първата позиция в класирането през целия ден. Втори в класирането, само на удар зад победителя, остана младият Уил Залаторис. Джордан Спийт и Зендер Шофли разделиха третото място след като останаха на ниво от седем удара под пара.

Мастърс 2021 крайно класиране:

С победата си в Огъста Хидеки Матсуяма стана първият японец, който печели един от четирите голф мейджъра. Интересно е да се отбележи, че приказката за японецеца в Огъста започва точно преди 10 години. През 2011 Матсуяма участва като аматьор и се класира най-напред от всичи с аматьорски статут в това издание на турнира. Благодарение на вчерашния си триумф японецът се изкачи до 14-то място в световната голф ранглиста, което е скок с 15 места.

Най-добре на игрището в неделния ден се справи Джон Рам. Испанецът изигра игрището за 66 удара, което го изкачи с 16 места в класирането до разделено пето място и ниво от шест удара под пара.

Водачът след първите два дни на турнира Джъстин Роуз нямаше ден вчера и записа кръг от 74 удара. Това го смъкна до ниво от пет удара под пара и разделена седма позиция.

Зендер Шофли бе човекът, който успя да постави Матсуяма под най-голямо напрежение. Американецът записа четири поредни бърдита на втората деветка и се приближи само на два удара зад японеца. Груба грешка на пар тройката 16-та обаче доведе до тройно боги и извади американеца от борбата за титлата

Пълни резултати

Проверете знанията си за турнира Мастърс с нашия голф куиз

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

- Advertisment -spot_img
270ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
252ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img