22.09.23 07:39
НачалоPGA турХидеки Матсуяма с драматична победа на Sony Open in Hawaii

Хидеки Матсуяма с драматична победа на Sony Open in Hawaii

Хидеки Матсуяма грабна осмата си титла от американския PGA тур след като триумфира на Sony Open in Hawaii 2022. Японецът записа финален кръг от 63 удара, който го изкачи до ниво от 23 удара под пара за турнира. Със същия резултат завърши и лидерът след третия ден Ръсел Хенли, който изигра игрището с пет удара под пара в неделния ден. Победителят в турнира бе определен още на първата допълнителна дупка, която Матсуяма спечели с ийгъл. Третото място разделиха Шеймъс Пауър и Кевин Киснер, които останаха на ниво от 19 под пара.

Sony Open in Hawaii 2022 крайно класиране:

Победата е осма за Хидеки Матсуяма в турнири от PGA тура и негова втора за сезона. Благодарение на нея японецът ще се изкачи до десето място в световната голф ранглиста. Победителят в турнира Мастърс от миналата година започна седмицата като световен номер 19.

Ръсел Хенли започна финалния ден на турнира много силно и изигра първата деветка дупки с шест удара под пара. Американецът обаче не успя да задържи високото темпо и на заключитлените девет направи осем пара и едно боги. Ввъпреки това Хенли трябва да е доволен, защото едноличното второ място го върна сред първите 50 в света.

Пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
261ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img