13.07.24 12:27
НачалоDP World TourCOVID-19 не подмина и голфа, отмениха Мастърса

COVID-19 не подмина и голфа, отмениха Мастърса

Голфът стана поредният спорт, чийто календар пострада от върлуващия корона вирус. Още преди две седмици Европейският тур отмени Magical Kenya Open Presented by Absa и Hero Indian Open. Същите действия предприе и американският PGA тур. В началото на седмицата представители обявиха, че сезонът продължава по план и при нужда турнирите ще се провеждат без публика. 

Стигна се дори и до нелепата ситуация The Players Championship да бъде прекъснат по време на първия кръг. Първоначално бе обявено, че след първия кръг, игрището ще бъде затворено за фенове и турнирът ще се доиграе без публика. Динамичният развой на ситуацията обаче наложи прекратяване на турнира още през първия ден. Турът излезе с официална позиция, в която заяви, че всички турнири до Valero Texas Open се отменят и няма да се проведат в предварително определеното време. Това включва турнирите Valspar Championship, World Golf Championships-Dell Technologies Match Play и Corales Puntacana Resort & Club Championship.

Но най голямата новина дойде вчера, когато бе обявено, че се отлага и турнирът Мастърс. В официално изявление ръководството на Огъста Нешънъл обяви, че здравето на играчите и зрителите е приоритет, и те ще се съобрази с препоръките на официалните власти. Така първият голф мейджър за годината се отменя за първи път от 1945 г. насам, когато е отменен заради Втората световна война.

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img