20.01.21 02:04
Начало PGA тур Драматична победа за Харис Инглиш в Мауи

Драматична победа за Харис Инглиш в Мауи

Американецът Харис Инглиш се завърна сред победители в американския PGA тур след като триумфира на Sentry Tournament of Champions 2021. Инглиш записа финален кръг от 69 удара, който го изкачи до ниво от 25 удара под пара за турнира. Със същия резултат завърши и Йоакин Нийман, който изигра игрището с девет удара под пара в неделния ден. Заради равния резултат двамата трябваше да излязат отново на игрището, за да определят победителя в турнира. Той стана ясен още на първата допълнителна дупка, която Инглиш спечели с бърди. Миналогодишният победител Джъстин Томас допълни челната тройка завършвайки с резултат от 24 удара под пара.

Sentry Tournament of Champions 2021 крайно класиране:

Победата е трета за американецът Харис Инглиш в турнири от календара на американския PGA тур. Тя идва повече от седем години от последната му победа, която бе през вече далечната 2013 г. Благодарение на вчерашният си триумф Инглиш се изкачи до 17-то място в световната голф ранглиста, което е скок с 12 места.

Йоакин Нийман записа най-добрия резултат в неделния ден, благодарение на което се изкачи с пет места в класирането. Чилиецът е само на 22 години, но вече има една победа зад гърба си след като през 2019 г. триумфира на A Military Tribute at The Greenbrier.

Джъстин Томас направи страхотна защита на титлата си от миналата година, но остана на крачка от плйофа. Томас щеше да се изравни с лидерите ако не беше богито на 17-та дупка.

Sentry Tournament of Champions 2021 пълни резултати