20.01.21 03:36
Начало PGA тур Харис Инглиш и Джъстин Томас поведоха след първия ден в Мауи

Харис Инглиш и Джъстин Томас поведоха след първия ден в Мауи

Американецът Харис Инглиш и миналогодишният победител Джъстин Томас оглавиха класирането след първия ден на Sentry Tournament of Champions 2021. Двамата показаха невероятно силна игра и разделят първото място с резултат от осем удара под пара. Шестима играчи, сред които Серхио Гарсия и Патрик Рийд, разделят третото място на ниво от шест под пара.

Класирането след първия ден:

Липсата на сериозен вятър в Капалуа се отрази на резултатите и от всички 42-ма голфъри само двама изиграха игрището с резултат над пара.

По всичко изглежда, че игрището пасва идеално на стила на игра на Джъстин Томас. Сумарно за последните си девет кръга в Капалуа американецът е с резултат от 40 удара под пара. Ако успее да стигне до победата в неделя Томас ще стане първият играч от десет години, който успешно защитава титлата си в турнира. За последно това стори Джеф Огълви, който триумфира в надпреварата през 2009 г. и 2010 г.

Серхио Гарсия започна колебливо турнира с две богита на първите си три дупки. След това обаче шампионът в надпреварата от 2002 г. успя да стабилизира играта си и реализира един ийгъл и шест бърдита. Това го изкачи до ниво от шест удара под пара и отй се намира само на два зад лидерите Харис Инглиш и Джъстин Томас.