18.05.24 03:44
НачалоDP World TourБрукс Кьопка спечели PGA Championship и влезе в историята

Брукс Кьопка спечели PGA Championship и влезе в историята

Брукс Кьопка защити успешно титлата си от PGA Championship и влезе в историята на голфа. Кьопка, който водеше през всичките четири дни на турнира, показа здрави нерви във финалния ден и триумфира с резултат от осем удара под пара. Американецът започна четвъртия кръг със седем удара преднина и по всичко личеше, че интрига няма да има. Силната игра на Дъстин Джонсън и усилилият се вятър обаче направиха турнира интересен. В един момент преднината на Кьопка бе стопена до само един удар, след като той направи четири поредни богита в началото на втората деветка дупки. В крайна сметка Дъстин Джонсън не успя да задържи високо нивото на играта си до край и това определи изхода от турнира. След две богита на 16-та и 17-та дупки той остана втори, на два удара от победителя Брукс Кьопка.

PGA Championship крайно класиране:

Това е четвърта мейджър титла за Брукс Кьопка от последните му осем старта в мейджър турнирите. В началото на април той завърши втори на турнира Мастърс. От активно играещите голфъри във водещите голф турове само Тайгър Уудс и Фил Микелсън имат повече мейджър побед от Кьопка.

Дъстин Джонсън показа старата си слабост да не съумява да задържи концентрацията си до края. Двете богита на 16-та и 17-та дадоха спокойствие на Кьопка след като преднината му отнова стана три удара с оставащи две дупки до края.

Най-добрите удари от изминалата седмица:

PGA Championship пълни резултати

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име

273ФеновеХаресай
69ПоследователиПоследвай
258ПоследователиПоследвай
- Advertisment -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisment -spot_imgspot_img