Четворен плейоф и победа за Мат Уолъс в Дания

0
24
Matt Wallace D+D Real Czech Masters

Мат Уолъс записа четвъртата си победа от Европейския тур в последните 16 месеца след като триумфира в Made in Denmark. Четирима голфъри – Мат Уолъс, Лий Уестууд, Стивън Браун и Джонатан Томсън завършиха турнира с резултат от 19 удара под пара, което наложи изиграването на допълнителни дупки за определяне победителя в надпреварата. На първата допълнителна дупка Лий Уестуу и Джонатан Томсън бяха елиминирани след като направиха пар, докато Мат Уолъс и Стивън Браун записаха бърдита. На втората плейоф дупка Мат Уолъс направи страхотен втори удар и си остави протоколна дистанция за бърди, на което Стивън Браун не успя да отговори и записа пар.

Денят не започна по най-добрият начин за Уолъс, който записа две поредни богина на 3-та и 4-та дупка, но след това успя да стабилизира играта си и в рамките на 11 дупки записа 8 бърдита, които го изкачиха на ниво от 19 под пара.Лий Уестууд, който водеше след третия ден не успя да се възползва от добрите шансове за бърди, които имаше на втората деветка в днешния ден и записа кръг от 3 удара под пара.

Освен Мат Уолъс на игрището в Силкеборг имаше още един много щастлив играч. Торбьорн Олесен завърши на разделена 20-та позиция на ниво от 11 удара под пара, но това се оказа досатъчно да му гарантира класиране за отбора на Европа за Райдер Къп, която ще се проведе в края на месеца.

Крайното класиране в Made in Denmark 2018:

Много силна игра от Уолъс на втората деветка дупки днес, включително три бърдита на последните три дупки.

Това е ударът на втората плейоф дупка, който реши изхода от надпреварата в Дания.

Капитанът на Европа за Райдер Къп Томас Бьорн беше сред първите, които поздравиха Торбьорн Олесен за класирането му в отбора на Европа за Райдер Къп.

 

Остави коментар

Моля въведете Вашия коментар
Моля въведете Вашето име